A repceméz lett a kedvenc édességem a világon! Elég
viccesen hangzik, ugyanis én világ életemben utáltam a mézet. A repceméznek
azonban nincs olyan erőteljes íze, mint az akác, vagy a virágméznek, állagra is
teljesen más, fehérebb és sokkal sűrűbb. Néha fehér csokinak hívom. :)
A repceméz nem csak az íze miatt zseniális.
Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, szervezeterősítő, gyomorsav
problémákkal küszködőknek is ajánlani szokták.
Crohn betegként elég nehéz olyan édességet találni,
amitől nem lesz az embernek baja, mivel a legtöbbünk szervezete nehezen
tolerálja a cukros ételeket. Én is csak módjával bírom a cukrot, a repcemézből
azonban bármennyit megehetek, semmi bajom nem lesz tőle. A méz kiváló
sütemények és más ételek ízesítésére is, teljesen úgy funkcionál, mint a
cukor. A méz ráadásul nem hizlaló, habár nagyon vigyázni kell vele,
milyen minőségűt vesz az ember. Én egyedül termelőit szoktam venni, mert a
bolti mézeket is telenyomják cukorral.
A repceméz megnyugtatja a belemet, ha megfájdul a vékonybélnél a gyulladásos pont. Az édességszintem a méz által
teljesen rendbejött, igazán nem panaszkodhatok, mert egyáltalán nem kopog a
szemem a bolti édességek után, még így crohnosként sem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése